Zelenina - Ovčí nohy
Jsou to oranžové houby od nohy po klobouk, s bledě bílou dužninou, mírně hořké a s jemnou chutí. Sbírají se na podzim v podrostu jehličnatých a listnatých stromů, zejména v bučinách.
Tipy na přípravu
Hlavně nohy ovčí houby pocházející z přírody, i když kontrolované při sběru a balení, je třeba čistit podle následujících zásad:
- Odříznout 2 až 3 mm nohou
- Jemně vyčistit houby, klobouk a lupeny pomocí malého štětce, aby se zbavily případných trnů nebo větviček.
- Příliš velké kusy nakrájet podélně
- Umýt pouze v případě potřeby (přítomnost zeminy) tak, že houby propláchneme pod vodou nebo je jemně otřeme.
Vaření: vždy je osmahnout na "vysokém plameni" na pánvi a preferovat konzumaci křupavé.
Nakrájené houby a "připravené k použití" samozřejmě vyžadují pouze uvaření.
Tipy na uchování
Houby...